Torsdag 980319 - Josef, Josefina


Strimman fick tji i morse. Trots att han skrek och pratade och ville ha sällskap så klev varken husse eller matte upp och matade eller lekte med honom. Nu är det dags att han lär sig att man inte ska gå omkring och skrika och tro att man har något för det. Inte i vår familj inte. Det hindrade dock honom inte från att hålla konsert mellan halv fem och sju. Nåja, förhoppningsvis lär han sig nu... Han har i alla fall börjat gilla (eller, nja, acceptera) det där torrfodret som vi köpte åt honom på en (enligt egen utsago) van kattägares inrådan. Helt otroligt egentligen - 50 gram om dagen och du får i dig allt du behöver - just add water. (Och lite peach melba-kladd så blir Strimman glad...)

Morgonen stilla och trevlig - jag satte mig till och med och fikade tillsammans med de andra på morgonen, och det var inte igår. Det verkar som om de flesta är laddade för helgens fjällenresa, och jag har börjat komma in i rätt stämning nu också. Det skall faktiskt bli riktigt kul att få komma bort lite och, förhoppningsvis, komma fram till bra saker. Fast jag kommer definitivt att sakna min familj... Freddie bedyrar att allt kommer att gå bra, men jag har ändå viss ågren. Jag vet att jag egentligen inte borde ha det, men det kan inte hjälpas.

Telefonen håller sig lugn idag, trots att det är 8550 kopplat till den just nu. Jag sitter på min kammare och knattrar dagbok med persiennerna neddragna eftersom solen bländar som en tok. Det verkar som om våren är på väg med sitt andra allvarliga försök, och nu är den mer än välkommen. Efter ett par dagar med riktigt trist och slaskigt väder, blöta skor, tjocka jackor och vantar är det verkligen dags för lite sol och värme. Visserligen blåser det ganska så ordentligt idag, men det hoppas jag skall mojna så att Freddie får en bra helg.

Idag är dagens bedrift utan tvekan att jag har streamat ner en hel platta till MP3, döpt spåren till deras rätta namn enligt "min" standard, kopierat ner dem i rätt katalog och dessutom skapat en spellista för skivan så att man kan lyssna hela skivan igenom. Phu. :) Det var så jag hade tänkt göra med alla mina skivor, men det blev inte så snabbt gjort som jag trodde. Det tar sin tid att sitta och konvertera till MP3, och om man sedan skall hålla någotsånär ordning på filerna så tar det ännu mer tid... Finns det inga bra frontends till L3ENC?!

Som klar tvåa i kampen om dagens bedrift kommer monteringen av takboxen på den en av de bilar som vi skall åka upp till Hovfjället i kväll. Med hjälp av en tekniker, dennes son, en skiftnyckel och en icke-fungerande mobiltelefon lyckades vi till slut få på boxen och få den att sitta ungefär rakt och centrerat på Volvon. Vi får se om den sitter kvar när vi kommer fram till Värmland...


Hemsidan Gårdagens
Notering
Reload Maila mig