Fredag 980320 - Joakim, Kim


Inskrivet i efterhand. Väl framkomna till Gammelbyn på torsdag kväll fanns det inte så mycket mer att göra än att äta korv med bröd som de snälla Göteborgarna hade införskaffat och sedan välja säng och krypa ned i den. Det var inte illa att få sträcka ut kroppen efter 42 mil i en bil. Visserligen var det en Volvo, så det var gott om utrymme, men man blir ändå ganska så tillknycklad.

Dagen inleddes med en snabb dusch i den alldeles för trånga duschen. Magnus drämde in dagens citat på morgonen när han som förste man stod i duschen - ingen annan var riktigt vaken ännu. Han klämmer i med ett enormt falskt men hjärtligt "Tack för idag, tack för en underbar vanlig dag...". Med det lyckades han se till så att vi kom på fötter allihop och fick en mycket bra start på dagen. Därefter följer frukost och ett mycket givande konferenspass. Det kändes verkligen som om vi kunde snacka ihop oss ordentligt.

Efter lunchen, som bestod av en älgkalops, var det dags för fria aktiviteter. Alla utom Anders och jag trotsade Kung Bore och spände på sig brädlappar på fötterna och kastade sig utför de isiga sluttningarna. Anders och jag beslöt att låta intrycken sjunka in lite först så vi tog varsin TT och satt och filosoferade i solskenet vid backens kant ett tag, tills solen gick i moln. Sedan gav vi oss av på en liten biltur till Nötön, Mangen, Rattsjöfors, Vitsands Kyrkby (Uno-X, åtta spänn litern!) och en ett par andra världsmetropoler. Vi hann med att nästan helt skrämma ihjäl en bonde, tvinga två kollegor från orten att flytta sin kranbil och att beundra en nästan omöjlig utsikt. 542 Möh.

Kvällen blev hyffsat lugn, men inte så lugn som den skulle kunna ha blivit - in dråsade ett femtiotal personer från Göteborgs Spårvägar som tyckte att de ville vara på samma ställe som oss och festa järnet - och tyvärr också äta tillsammans med oss... Maten till middagen var helt enorm, älgfärsbiffar med svampsås och potatis, nam nam. Sedan faktiskt inga vidare extravaganser, vi jobbade lite till efter maten, och sedan splittrades vi - vissa gick ner till puben vid tiotiden, jag och några till gick och lade oss. Jag slocknade först på sängen med kläderna på.


Hemsidan Gårdagens
Notering
Reload Maila mig